Govore i pišu o nama

moj zaba start 2018 pobjednici

Proglašeni pobjednici petog izdanja natječaja Moj Zaba Start

Na svečanosti u Zagrebu dodijeljene su nagrade sudionicima natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke.

Hrvatski CleanTech startupovi na Medunarodnom bootcampu u Frankfurtu predstavili svoje inovacije

Na svečanosti u Zagrebu dodijeljene su nagrade sudionicima natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke

Međunarodni bootcamp u Frankfurtu okupio je 180 mladih poduzetnika iz područja čistih tehnologija

lijepa prica nedjeljom

Lijepa priča nedjeljom – Hrvatski znanstvenik razvija kapsule za prihranu biljaka koje štite okoliš

…na istraživanju koje je trajalo četiri godine radili su Luna Maslov Bandić, Slaven Jurić, Katarina Sopko i Kristina Vlahoviček Kahlina

tportal marko

Pogledajte kako kapsula startup tima profesora Vincekovića sama prihranjuje rajčice i salatu

Makabi agritech, startup ekipe s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, jedna je od šest hrvatskih kompanija koje su se ovaj tjedan predstavile na EIT Climate – KIC akceleratoru u Frankfurtu.

Press cut

Makabi mala i mocna kapsula

Makabi – mala i moćna kapsula za zdravu superhranu

Više ne radi pokuse u dvorištu iza kuće niti u kuhinji, premda njegov laboratorij nalikuje jednoj sofisticiranoj kuhinji u kojoj se spremaju različiti kemijski spojevi i iskušavaju kombinacije koje će polučiti najbolji zaštitni i hranjivi učinak na biljku.

MAKABIFUN – mala kapsula za funkcionlani hranu 

VIDI e-novation natječaj vratio se na velika vrata. Tehnološka medijska kuća u suradnji s Institutom Ruđer Bošković te poznatim tehnološkim tvrtkama Rimac automobili, ByteLab i drugima nakon osmogodišnje je pauze ponovno organizirala natječaj za hi-tech inovacije. Deseteročlani žiri nakon više mjeseci i nekoliko krugova žiriranja odabrao je među 50 prijavljenih projekata najbolje. Nisu svi kvalitetni projekti mogli proći kroz žestoki filter žirija. Za one projekte koji imaju zanimljive koncepte i za koje smo procijenili da bi se mogli razviti u kvalitetne inovativne projekte Časopis Vidi dodijelio je priznanje COOL TECH IDEA.

Na VIDI e-novation natječaj se prijavio startup MAKABI-AGRITECH sa svojom inovacijom MAKABIFUN, pametnom biopolimernom mikrokapsulom koja se bori s problemom prekomjerne uporabe organskih i agrokemikalija poput pesticida, insekticida i herbicida u poljoprivredi. Mikrokapsula za ishranu i zaštitu bilja s vremenskim otpuštanjem ima 3 u 1 efekt koji uključuje zaštitu, prehranu i ima komponentu vremenskog otpuštanja. Jedna od ključnih karakteristika rješenja je uzgoj biljaka u zatvorenom prostoru gdje mikrokapsule ulaze u zonu korijena u obliku malih čestica i oslobađaju bioaktivne komponente kroz proces otapanja i dijalize. Razvijena tehnologija i dizajn osiguravaju ravnomjernu raspodjelu potrebnih otopljenih hranjivih tvari i aktivnih komponenti sredstava za zaštitu bilja na korijenu i isključuje potrebu za sudjelovanjem ljudi u procesu uzgoja već samo u fazi sadnje sjemena.

MAKABIFUN je nastao tehnologijom simultane inkapsulacije biološkog agensa i kemijskog reagensa te je postignut omjer koncentracije bioaktivnih komponenti.

Inovacija je u očima časopisa Vidi zaslužila COOL TECH IDEA za koncept s velikim potencijalom razvitka u vrhunski proizvod.

Close Menu